Mittatilausompelu

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi pukeutua hyvin istuvaan jakkuun tai juuri sinun vartaloasi imartelevaan juhlamekkoon? Tai mikset tekisi arjesta ja työpäivästä luksusta täydellisesti istuvalla hameella tai puserolla?

sewing machine, sewing, precision-262454.jpg

Mittatilausompelu tarkoittaa sitä, että haluamasi tuote valmistetaan juuri sinulle, sinun mittojesi, valitsemasi mallin ja materiaalin mukaan. Tuote on istuva ja siis just sulle tehty!

Mittatilauksena voidaan valmistaa niin juhlamekko, jakku kuin arkikäyttöön tarkoitettu paita. Varsinkin, jos sinulla on haasteita löytää istuvia vaatteita valmiina, niin mittatilaustyö voi olla yksi ratkaisu ongelmaan.

Mittatilauksena tehtävät työt hinnoitellaan työhön kuluvan ajan perusteella. Lisäksi hintaan vaikuttaa käytettävät materiaalit. Voit tuoda materiaalin itse tai voin hankkia sen puolestasi. Kankaan hankinnassa on tiettyjä rajoituksia, jotka tietenkin käydään toimeksiantovaiheessa lävitse. Jos hankit itse materiaalit, voin toki auttaa sinua siinä.

Huomaathan, että mittatilaustuote vaatii tuotteesta riippuen 1-3 sovituskertaa, jotka tapahtuvat Turussa. Muista järjestelyistä voimme tapauskohtaisesti sopia erikseen ja tällöin asiakas maksaa mahdolliset matka- tai postituskustannukset.

Miten tilaan mittatilausvaatteen?

Prosessi etenee niin, että ensin asiakas on yhteydessä sähköpostin/sosiaalisen median tai nettisivujen lomakkeen kautta. Tämän jälkeen vastaan yhteydenottoon mahdollisimman pian ja voimme sopia puhelinsoiton, videopuhelun tai tapaamisen (Turku), jossa käymme läpi suunnitelmaa tarkemmin.

Tämän jälkeen teen sinulle kirjallisen tarjouksen keskustelumme pohjalta, jossa saat myös tarkemman aikataulun tuotteet valmistukseen. Hinta on tässä vaiheessa vielä suuntaa antava ja saatetaan ilmoittaa esim. 100-130€. Takaan kuitenkin tässä kohtaa, että antamaani hinnan yläraja ei ylity ellei tuotteeseen tehdä asiakkaan aloitteesta alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavia muutoksia.

Lähetän sinulle myös varausmaksun, joka on noin puolet sovitun työn kokonaishinnasta. Kun varausmaksu on maksettu, aloitan tuotteen valmistuksen. Mikäli tuote ei valmistu Sacam Designistä johtuvista syistä palautetaan koko varaussumma asiakkaalle. Myös mahdollisista myöhästymisistä neuvotellaan työkohtaisesti erikseen. Toinen puoli hinnasta tulee laskutettavaksi tuotteen luovuttamisen yhteydessä.

Huomioi, että mittatilaustyön keskimääräinen valmistusaika on noin 3-4 viikkoa ilman jonoa. Tähän tosin vaikuttaa työn laajuus, materiaalit ym. Kiireellisissä töissä hintaan lisätään kiirelisä, joka lasketaan tapauskohtaisesti. Mittatilauksena tehdyissä tuotteissa ei myöskään ole vaihto tai palausoikeutta koska tuote on räätälöity tilaajan mittojen ja toiveiden mukaan, eikä sitä näin ollen voida myydä verkkokaupassa uudelleen eteenpäin.

Sacama Design tarjoaa mittatilauksena tehdyille tuotteille vuoden ajan korjauspalvelun. Eli jos tuotteen luovutuspäivästä vuoden kuluessa tuotteessa ilmenee ongelmia (sauma ratkeaa, vetoketju hajoaa, nappi irtoaa), niin toimittamalla tuotteet minulle takaisin, teen korjaukset veloituksetta. Tuotteen virhe tai hajoaminen ei saa kuitenkaan olla tahallisesti aiheutettu tai kohtuuttoman suurin. Ennen tuotteen toimitusta korjaukseen pyydän lähettämään kuvat tuotteesta osoitteeseen info@sacamadesign.com. Sacama Design pidättää oikeuden päättää tuotteen takuukorjauksesta.

Omilla mitoilla valmistettu tuote

Miten tämä eroaa mittatilaustyöstä? Siinä, että tässä vaihtoehdossa jokin Sacama Designin valmiista tuotteesta muokataan tarkemmin juuri sinun mittojesi mukaan. Onko tarve saada suurempaa tai pienempää kokoa, mitä kokotaulukosta löytyy tai kenties pidemmät hihat tai hameenhelma? Tällöin omilla mitoilla valmistettu tuote on ratkaisu ongelmaan.

Oman Sacaman voit tilata tällä hetkellä sähköpostin info@sacamadesign.com kautta. Kerro viestissä, minkä tuotteet haluaisit muokattavan ja mitä muutoksia siihen toivoisit. Vastaan sinulle viestiin mahdollisimman nopeasti ja annan ohjeet muun muassa mittojen ottoon. Saat myös tarjouksen tuotteesta. Tuotemuutokset laskutetaan aina erikseen. Kun hyväksyt tarjouksen, lähetän sinulle laskun ja maksusuorituksen saatuani alan valmistaa tuotetta. Omilla mitoilla ja toiveilla valmistetutun tuotteen toimitus aika on yleensä noin 2-3 viikkoa tilausruuhkasta riippuen.

Huomaathan, että omilla mitoilla/muutoksilla tehdyillä tuotteilla ei ole vaihto tai palautusoikeutta koska tuote on räätälöity tilaajansa mukaan. Ole siis huolellinen mittoja ottaessa ja pyydä tarvittaessa kaveri apuun. Voit myös olla minuun yhteydessä, niin neuvon mitta-asioissa mielelläni!

Valmiskaavat

Onko sinulla jokin vaatemalli mielessäsi ja kaavatkin siihen, mutta oma aikasi tai osaamisesi ei riitä tuotteen toteutukseen? Ei hätää, tässäkin voin olla sinulle avuksi. Homma toimii samalla tavoin kuin yllä omilla mitoilla valmistetun tuotteen kohdalla on kuvattu, mutta tässä tapauksessa hintaan lisätään myös materiaalikustannukset. Ole kuitenkin rohkeasti yhteydessä sähköpostilla info@sacamadesign.com ja kerro tarkemmin ajatuksistasi.

women, back, fashion-1838768.jpg