Tarina yrityksen takana

Hei, Olen Sari, yrittäjä Sacama Designin takana, jotain päälle kolmekymppinen paljasjalkainen turkulainen. Käsillä tekeminen ja luominen ovat olleet minulle aina tärkeitä, intohimoja jopa. Taide ja luova työ ovat olleet keino toteuttaa itseäni ja paeta hetkistä arkea. Vaatesuunnittelija oli presidenttiyden kanssa haaveammattejani lapsena. Päädyinkin lopulta opiskelujeni kautta valtion virkamieheksi. Se oli ihan hyvä, mutta kaipuu käsillä tekemiseen ja johonkin aivan muuhun oli kokoajan läsnä.

Syksyllä 2019 sain jälleen kipinän ompeluun. En oikeastaan tiedä mistä se tuli, mutta se tuli niin vahvana, että perustin Sacama Designin sivutoimisena kesällä 2020. Lähdin 2021 opiskelemaan mittatilausompelijaksi ja elokuusta 2022 lähtien olen toiminut yrittäjänä. Yritystoiminnan perustaminen oli itselleni rohkea askel tuntemattomaan, mutta samalla se antoi vapauden tehdä sitä mistä nautin; suunnitella, luoda ja toteuttaa.

Sacama Desing on pitkäaikaisen pohdinnan, unelmoinnin ja lopulta rohkean päätöksen tuotos.

Tällä hetkellä suunnittelen ja valmistan kaikki tuotteet itse käsityönä työhuoneellani Turussa. Suunnittelun lähtökohtana ovat tuotteet, joita haluan käyttää myös itse ja joita voin kantaa ylpeydellä. Haluan, että Sacama Designin vaatteissa on hyvä olla ja että ne toimivat niin arjessa kuin juhlassa. Maanläheisyys, raikkaus ja selkeät linjat kuvastavat hyvin tuotteita sekä myös minua itseäni. Toki tunnustan olevani myös unelmoija ja mitä elämä edes olisi ilman unelmia? If you can drem it, you can do it, kuten kylkeeni on tatuoitu.

Tuotteiden suunnittelussa muunneltavuus on ollut yksi suurimmista suunnittelun lähtökohdista. Materiaalit ovat ekologisia, laadukkaita ja kestäviä. Nämä arvot ovat itselleni tärkeitä ja haluan siksi niiden välittyvän myös yritystoimintaani. Tuotteet valmistetaan tilauksesta tai pieninä sarjoina kerrallaan. Haluankin osaltani tarjota paremman ja eettisemmän vaihtoehdon pukeutumiseen. Olla edes pienesti mukana tekemässä parempaa vaateteollisuutta.

Verkkokaupan lisäksi Sacama Design tarjoaa myös mittatilausompelua ja malliston tuotteita on mahdollisuus tilata kustomoituna, esim. omassa lempivärissä. Tulevaisuudessa haluankin tuoda mittatilausompelun tiiviimmin osaksi verkkokauppaa ja mallistoa. Tavoitteena on luoda verkkokauppaan kokonaisuus, jossa kaikki tuotteet sopivat toisiinsa ja niitä täydentäisi yksilöllinen palvelu.

Niin ja yrityksen nimi, sen merkitystä tai alkuperää kuitenkin mietit. Sacama Design tulee omista nimikirjaimistani. Halusin yritykselle nimen, joka on tavallaan todella minua, mutta kuitenkin sellainen, joka ei varsinaisesti tarkoita mitään ja toimisi myös kansainvälisesti. Etunimeni jo paljastin, joten voitte arvuutella muita!

Tervetuloa siis Sacama Designin verkkokappaan ja sivuille. Toivottavasti viihdyt <3

– Sari –


Ja hei! Mikäli olet kiinnostut yhteistyöstä Sacama Designin kanssa tai esimerkiksi toimimaan jälleenmyyjänä, niin laita viestiä

info@sacamadesign.com