Vastuullisuus

Sacama Desing tuotteet valmistuvat yrittäjän omissa käsissä. Tuotteiden suunnittelussa on pyritty huomioimaan niiden ajattomuus ja yksinkertaisuus. Tuotteet ovat laadukkaita ja niistä on oikein hoidettuna iloa pitkään. Sacama desing haluaa tuoda vaihtoehdon pikamuodille tarjoamalla muodikkaita, klassisia ja kauniita tuotteita, jotka kestävät vuodesta toiseen. Sacama Desing haluaa edistää ja edustaa vastuullista kuluttamista.

Valmistus

Kotimaisuus, laadukkuus ja ekologisuus ovat Sacama Designin perusarvoja. Tuotteiden tulee olla laadukkaita ja kestäviä, niin materiaaleiltaan kuin tyyliltään. Kotimaisuus on tärkeä arvo, jonka vuoksi suosin mahdollisimman paljon kotimaisia materiaaleja ja raaka-aineita sekä yhteistyökumppaneita.

Tuotteet kaavoitetaan, leikataan ja ommellaan käsityönä Suomessa, Turussa. Kotimainen lähituotanto minimoi logistiikasta aiheutuvaa ympäristön kuormitusta. Kangasta käytetään harkiten ja kaavoituksessa otetaan huomioon myös kankaan menekki. Kaikki isoimmista tuotteista ylijäänyt materiaali pyritään hyödyntämään pienemmissä oheistuotteissa ja näin minimoimaan kangashävikki. Aivan viimeinen leikkuujäte kerätään tyynyjen sisustaksi. Myös mahdollisia 2-laadun tuotteita tai mallikappaleita voidaan myydä harkitusti.

Tuotteet valmistetaan tiettyjen mallien mukaisesti pitkälti tilauksesta tai vain pieninä erinä jälleenmyyjille ja verkkokaupan varastoon. Tällä tavoin pyritään siihen, että tuotteita ei jää varastoon ja hävikki pienenee. Toimitusaika on pääsääntöisesti 1-3 viikkoa riippuen materiaalien varastotilanteesta sekä sen hetkisestä työjonosta. Varsinkin uusien tuotteiden ja mahdollisten uusien värien kohdalla käytetään useimmiten ennakkomyynti strategiaa, jolloin voidaan paremmin varmistaa tuotteet kaikille halukkaille ja jällein minimoida hävikki tuotteissa sekä materiaaleissa. Mikäli tarvitset tuotteen nopeasti tai tiettyyn päivään mennessä kannattaa tästä mainita erikseen kassan lisätietolaatikossa. Toiveet pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaisesti.

Tuotteet valmistetaan ihmisoikeuksia ja ympäristöä kunnioittaen.

Avainlippu merkki

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Sacama Designin merinovilla vaatteille ja asusteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista. Lue lisää tästä.

Materiaalit

Materiaaleissa pyritään suosimaan kotimaisia materiaaleja aina kun se on myös laatu huomioiden mahdollista. Käytän ainoastaan mulesig vapaata merinovillaa koska myös eläinten hyvinvointi on erittäin tärkeää. Merinovillan alkuperä on Etelä-Amerikassa (Uruquay, Argentiina) tai Etelä-Afrikassa, kuitu kehrätään langaksi joko Italiassa tai Romaniassa italialaisen firman toimesta ja lopulta neulos valmistetaan Suomessa. Neuloksen viimeistely tapahtuu tällä hetkellä Suomessa tai osaksi Puolassa koska Suomen kapasitetti neuloksen käsittelyyn ei riitä. Lisäksi kaikilla käytetyillä merinovillaneuloksilla on Öko-tex 100, luokkan 1 -standardi.

Tuotteissa olevat nahkaosat ovat aitoa suomalaista nahkaa, usein miten poroa.

Materiaaleista ja tuotteiden hoito-ohjeista löydät lisää tietoa täältä.

Yhteisöllisyys

Sacama Designillä haluan että asiakas tietää, mitä hän tilaa ja siksi pyrin pitämään sekä toiminnan että tuotannon läpinäkyvinä. Haluan olla avoin siitä, mistä materiaalit tulevat ja missä tuotteet valmistetaan. Haluan myös vastaanottaa palautetta, kehitysideoita ja toiveita tuotteiden osalta, jotta voin edelleen kehittää toimintaa. Ajattelen, että sinä asiakkaana olet paras asiantuntija ja mielipiteesi on minulle tärkeä. Maailma muuttuu jatkuvasti ja haluan pysyä tässä kehityksessä mukana. Haluan kehittää toimintaa saadakseni sen entistä vastuullisemmaksi.

Hinnoittelu

Sacama Designin koko tuotanto tapahtuu Suomessa, joten myös verot ja muut pakolliset yritystoimintaan liittyvät maksut maksetaan Suomeen. Sacama Design on yritysmuodoltaan toiminimi, joten sillä ei ole työntekijöitä. Koko yrityksen toiminnasta vastaa yrittäjä itse.

Kuten missä tahansa vähittäiskaupassa, koostuvat myös Sacama Designin tuotteiden hinnat aina monesta osatekijästä. Alla olevista kuvista näet, miten Sacama Designin tuotteiden hinnat pääosin muodostuvat. Vasemmassa kuvassa näkyy prosenttijakauma, jota jokainen tuote pääpiirteittäin noudattaa ja oikeanpuoleisessa kuvassa on kuvattu erikseen Rina neulepaidan hintarakenne.

Tuotteen hinnanmuodostus pääpiirteittäin prosentteina
Tuotteen hinnanmuodostus pääpiirteittäin prosentteina