Merinovillainen CARO-neuletakki

Tarina tuotteen takana -sarja | osa 1

Caro-neuletakki on ensimmäisiä tuotteita, joita piirsin ja kaavoitin sen jälkeen kun olin päättänyt valita merinovillan päämateriaaliksi. Ajatus lähti minulla jo olemassa olevasta neuletakista, joka oli kuitenkin huonon materiaalin vuoksi päätynyt myös huonoon kuntoon. Se oli kuitenkin sellainen, joka minulla oli aina mukana. Aloin miettiä, miten saisin kyseisen takin nostettua uudelle tasolle, tehtyä siitä vielä paremman, mukavamman ja ennen kaikkea laadukkaamman.

Caro-neuletakki on kuin iso lämmin syli, johon voi hautua. Neuletakki lämmittää kylmällä, on helppo heittää harteille viileänä kesäiltana. Neuletakki on tyylikäs ja yksinkertainen pukea päälle oikeastaan koska vain. Itselleni neuletakki on sellainen joka paikan vaate ja tämän idean pohjalta se on suunniteltu ja luotu.

  Ensimmäinen proto oli aavistuksen nykyistä takkia lyhyempi ja myös lyhythihainen. Se oli kooltaan over size ja siihen ominaisuuteen olin tyytyväinen. Myös sivusaumojen aukot ja vyö oli mukana heti alusta saakka. Nämä olivat myös niitä asioita, joita paransin takin esikuvasta. Aika nopeasti huomasin ja sain myös palautetta, että neuletakki toimisi paremmin pitkähihaisena. Tätä päädyinkin kokeilemaan ja sehän oli hitti! Hihansuiden muotoutuminen puolestaan otti enemmän aikaa. Mietin pitkään erilaisia ratkaisuja, mutta palasin aina takaisin tähän kuminauhalla hieman kireäksi kurottuun malliin. Se on tyylikäs, leikkisä ja myös käytännöllinen. Näin hihat saa halutessaan myös helposti käärittyä ylös ja ne myös pysyvät siellä.

  En ole kuitenkaan täysin hylännyt neuletakin lyhythihaista versiota. Se kuitenkin odottaa vielä omaa aikaansa ja paikkaansa. Tänä vuonna sen lanseerausta ei tulla näkemään, mutta mitä tapahtuu tulevaisuudessa, on tietenkin täysin auki. Vaikka voisinkin tuoda neuletakin markkinoille samanlaisena, vain lyhyemmillä hihoilla, en kuitenkaan halua tehdä sitä. Haluan, että lyhythihaisessa mallissa olisi myös jotain muutakin uutta ja erilaista.

  Tutustu neuletakkeihin paremmin tästä

  Kaavoitus ja kokovalinnat

  Caro-neuletakki on peräisin omasta kynästäni ja olen sen itse siis kaavoittanut. Sarjonta on ulkoistettu, koska se ei ole omaa vahvinta osaamistani. Jos jotain olen tässä yrittäjyydessä oppinut, niin aika on rahaa ja joskus on vain järkevämpää antaa tietyt asiat muiden hoidettavaksi. Säästyy sekä omat hermot että lopulta myös kukkaro usein kiittää.

  Kaavoituksen lähtökohtana oli oikeastaan tuo ”iso lämmin halaus” kuten jo aiemmin neuletakkia kuvasin. Halusin sen olevan ilmava, rento, tyylikäs ja monikäyttöinen. Minulle oli myös alusta alkaen selvää, että haluan tarjota vaatteita mahdollisimman monelle. Vaikka suomalaisia brändejä usein kritisoidaan vaatteiden ”säkkimäisyydestä” koen kuitenkin itse, että rento ja iso malli on aivan eri asia kuin säkki, jos se on kaavoitettu oikein.

  Caro on hartioista istuva, muta laskeutuu sen jälkeen kauniisti. Takki on kaavoitettu over size tyylinsä vuoksi vain 4 kokoon koska muuten kokojen väliset erot olisivat jääneet lähes huomaamattoman pieniksi. Näin myös helpotetaan tuotantoprosessia ja toimitaan vastuullisemmin muun muassa kankaan kulutuksen ja varastoinnin näkökulmasta. Kokoja on kuitenkin XS:stä 3XL:ään, kuten kaikkia Sacaman mallistosta löytyviä vaatteita. Neljä kokoa on jaoteltu XS/S, M/L, XL/2XL ja 3XL. Kaksiosaisissa koissa on aina huomioitu se, että vaate soveltuu hyvin myös isommalle koolle. Itse käytän neuletakista M/L kokoa ja tämä koko näkyy monissa kuvissa. Voit siis miettiä, miten istuvan tai suuren takista haluat ja valita koon sen perusteella.

  Yksityiskohdat

  Neuletakki on malliltaan ja muotokieleltään hyvin yksinkertainen ja hieman kulmikas. Se ei kuitenkaan missään nimessä ole tylsä! Hihansuut on kurottu pienemmiksi kuminauhalla, sivusaumoissa on korkeat halkiot ja aukot vyölle. Ehkäpä juurikin nämä vyöaukot ovat se, mikä mahdollistaa takin monipuolisuuden ja muunneltavuuden. Vyön ja sivusaumojen aukkoja hyödyntämällä voit sitoa takin monella eri tapaa tai käyttää sitä vain rennosti auki.

  Vyön ja halutessasi hakaneulan turvin saat Caro-neuletakin muotoutumaan myös kietaisumekoksi. Kuinka upea ominaisuus kun yhtäkkiä pitäisikin olla vähän siistimmissä vaatteissa lähdössä vaikka työpäivän jälkeen syömään.

  Mistä neuletakin nimi sitten tulee?

  Yritystoiminnan syntyä käsittelevässä jutussa kerroin, että yrityksen nimi Sacama tulee omien nimikirjaimieni yhdistelmästä. Samoin iso osa tuotteiden nimistä on jollain tavalla lyhennetty, johdettu tai ihan suoraan jopa omista nimistäni. Näin olen pyrkinyt nimeämään varsinkin malliston ja yrityksen tärkeimmät tuotteet. Ne, mitkä toimivat malliston kulmakivinä ja joihin myös itselläni on vahvin side. Paljastetaan siis, että Caro on osa yhdestä nimestäni, Carolina. Tästä voi löytää myös yhteyden yrityksen nimeen. Nyt on siis jo kaksi osaa paljastettu! Osasitko arvata tämän?

  Kommentoi

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *