Sacama Design – mistä kaikki alkoi?

Tervetuloa mukaan Sacama Designin tarinaan. Ensinnäkin ihan mahtavaa, että löysit sivuille ja toivon, että viihdyt verkkokaupan sekä blogin seurassa. Ajatukseni on jakaa blogiin juttuja yrityksen takaa sekä kertoa tuotteista, tulevista jutuista ja välillä ehkä höpötellä elämästä ja yrittäjyydestä muutenkin. Jos Instagramissa ja Pintersestissä näet visuaalisen puolen, niin tänne pyrin sanoittamaan tekemistä toki kuvilla höystettynä!

Malli istuu kahvilan pöydässä kädessään glögimuki. Mallilla on päällä mittatilauksena valmistettu vaaleanpunainen villakangastakki ja musta neulemekko.

Olen siis Sari, yrittäjä Sacama Designin takana. Olen jotain päälle kolmekymppinen paljasjalkainen turkulainen. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Turussa. Rakastan merta, luontoa ja saaristoa ympärilläni. Käsillä tekeminen ja luominen ovat olleet minulle aina tärkeitä. Ne ovat olleet keino toteuttaa itseäni ja paeta hetkistä arkea. Ompelemaan aloin jo lapsena tehden ensin vaatteita nukeilleni ja sittemmin itselleni. Tästä taidosta saan kiittää äitiäni, joka minut ompelun maailmaan johdatti. Myös isoäitini oli taitava ompelija, joten ehkäpä tämä on geeneissä. Who knows?

Kun joku kysyi, mikä minusta tulisi isona vastasin presidentti tai vaatesuunnittelija. Lukion jälkeen hainkin vielä tekstiilialalle opiskelemaan, mutta opiskelupaikka jäi silloin pisteen päähän. Tämän jälkeen elämä johdattikin sitten ihan eri suuntaan. Valmistuin valtiotieteiden maisteriksi ja työskentelin usean vuoden valtion virkamiehenä. Tänä aikana ompelukone ehti pölyttyä kaapissa useamman vuoden.

Kaiken aikaa kaipuu käsillä tekemiseen ja luovaan työhön oli kuitenkin läsnä. Syksyllä 2019 sain jälleen kipinän ompeluun. Kehitin Willa -huvin, joka silloin kulki nimellä Solki huivi. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja aloin saamaan myös tilauksia huivista. Mahtavaa! Suuri ongelma kuitenkin oli materiaalin saatavuudessa ja sama ongelma on läsnä edelleen, valitettavasti. Tämän vuoksi huivia ei toistaiseksi löydy verkkokaupasta.

Kesällä 2020 päätin ottaa toiminimen ja lähdin toteuttamaan unelmaani varovaisin askelin sivutoimisena yrittäjänä. Tässä kohtaa mukaan tulivat myös betonikorut, joita olin aiemmin samana vuonna alkanut suunnitella sekä valmistamaan. Näistä ei vielä sen enempää kuin, että ovat tulossa uudelleen ja uudistettuina mukaan myös Sacama Designin mallistoon jossain vaiheessa, joten pysy kuulolla!

Voin myös kertoa, että kohdennettu Facebook markkinointi on kannattavaa koska nähtyäni useamman kerran Suomen Yrittäjäopiston mainoksen hain ja pääsin opiskelemaan mittatilausompelijaksi vuoden 2021 alussa. Koulutus oli kuin olisi kotiin tullut. Opetus oli iltaisin, joten päivät venyivät pitkiksi, mutta kamalimmankin työpäivän jälkeen teollisuusompelukoneen tasainen hyrinä sai hymyn huulille. Paljon tuli opittua ja koen, että koulutus antoi itselleni tietynlaista varmuutta ompeluun ja varsinkin kaavoitukseen. Pidempihän koulutus olisi tietysti voinut olla, mutta eipä sitä tiedä jos vaikka koulunpenkille eksyy vielä uudelleenkin. Valmistuin kuitenkin kesäkuussa 2022 ja elokuun alusta alkaen olen toiminut päätoimisena yrittäjänä Sacama Designin parissa. Yritystoiminnan perustaminen oli itselleni rohkea askel tuntemattomaan, mutta samalla se antoi vapauden tehdä sitä mistä nautin; suunnitella, luoda ja toteuttaa.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että tätä blogipostausta kirjoittaessani verkkokaupan ensimmäinen versio on julkaisua vaille valmis. Tai niin valmis kuin se nyt voi olla. Ennakkomyynti on alkamassa ja alkuvuonna ensimmäiset tuotteet pääsivät uusiin koteihin <3 Eletään siis jännittäviä aikoja. Olen samalla todella innoissani ja samalla kauhuissani, mutta tämä kai kuuluu asiaan. Verkkokaupan julkaisu ajankohtaa ei yhtään auta maailmanpoliittinen tilanne, joka aiheuttaa epävarmuutta monella osa-alueella. Olenkin usein miettinyt, että onko tässä tällä hetkellä mitään järkeä, mutta uskon että on. Edelleen kaiken keskellä tarvitaan jotain hyvää ja kaunista, eivätkä tekstiiliteollisuuden ongelmat ole minnekään hävinneet. Maailmaa parannetaan hitaasti, yksi merinovilla tuote kerrallaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *